Punctul gastronomic local

by

in

Punctul gastronomic local a devenit o realitate și în România ultimilor ani, mai ales că de o bună bucată de timp atât populația autohtonă, cât și străinii care vin să ne viziteze țara și să se bucure de autenticitatea locurilor, atât cât acestea se mai păstrează, s-au orientat către turismul practicat în zone rurale. Astfel, oamenii întreprinzători și cu simț antreprenorial din satele României și-au manifestat frecvent disponibilitatea de a servi vizitatorilor preparate din gospodăria proprie. Cu toate acestea, nu exista o bază legală pentru ca locuitorii de la sate să servească mâncare clienților, decât prin deschiderea unui restaurant sau a altui tip de local, însă pentru a putea să se ridice la standardele impuse de legislația în domeniu, eforturile erau semnificative, motiv pentru care aceștia, în cele din urmă, renunțau.

Totuși, în luna decembrie a anului ce tocmai s-a încheiat a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 412/18.12.2023 care oferă o bază normativă pentru înființarea și funcționarea punctelor gastronomice locale, ca unități de sine stătătoare.

Public mai jos link-ul către legea indicată, în varianta actuală:

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/277492

De asemenea, vă las și un link către îndrumarul de bune practici publicat de către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor

http://www.ansvsa.ro/…/Punct-Gastronomic-Local-Indrumar…


Comments

Un răspuns la „Punctul gastronomic local”

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *